Hol idrettslag ligger i Buskerud fylke, ikke så langt fra populære og kjente skisteder som Gol og Geilo. Hol er et lite tettsted, men idrettslaget er svært aktivt. Her er det rom for både allidrett, fotball, ski og skøyter. Med andre ord bør de fleste i Hol finne en idrett å delta i eller heie på!

Styret og ledelse i idrettslaget

I likhet med de fleste andre idrettslag har også dette et styre. Det består av henholdsvis ni medlemmer og to varamedlemmer. Styreleder er for tiden Tove Sletto Medhus og leder for hele idrettslaget er Petter Rukke. For å få alt arbeidet med driften av idrettslaget til å gå i hop fungerer det slik at de som jobber med idrett om vinteren hjelper til med idretten om sommeren og så selvfølgelig motsatt. På denne måten får alle lag og arrangementer den hjelpen de trenger.

Skøyteidretten og Hol Idrettslag

Skøyter og Hol IL har hørt sammen siden 1945, i alle fall er det fra det året det finnes dokumentasjon. Men ifølge historien har en islagt Holsfjorden sett skøyteløp i aksjon i mange år allerede, og kanskje det var dette som gjorde at det var behov for et mer organisert skøytelag?
Oslo Lysverker holdt til i Djupedalen og på området der var det et fint sted å islegge for skøyteløp og annen skøytemoro. Da Hol Stadion ble bygd ble også skøytebanen flyttet hit, slik at alt kom inn i mer ordnede former. Hol Stadion har naturis som underlag og den regnes fremdeles for å være en av de beste banene i landet vårt med slikt underlag og det er ikke galt til å være et stadion i en liten bygd i Norge!

Torsdagsløpene – en fast tradisjon

En av de tingene vi virkelig er stolte av her i idrettslaget er en av våre flotteste tradisjoner, nemlig torsdagsløpene. Disse kom i stand i 1976 og har siden funnet sted hver torsdag kveld, med få unntak. Da er det lek og moro på isen for alle unge i området. Det er til og med premier å få og kravet for å få premie har vært det samme hele veien. Enkelt og greit, jo flere ganger du deltar desto større premie får du!

Kjente utøvere fra Hol IL

Det er mange som har gått på skøyter på både bane og islagt fjord opp gjennom årene. Mange av disse har også deltatt på løp og mesterskap, men noen har utmerket seg mer enn andre. Slik er det jo alltid. Vi har i andre artikler på denne nettsiden nevnt flere av dem, nemlig vår olympiske mester og verdensmester, Ådne Søndrål samt Christoffer Fagerli Rukke og Håvard og Hege Bøkko.
Disse tjener til stor inspirasjon for kommende stjerner og viser at alle kan komme langt innen denne sporten og ellers i livet. Alt er mulig så lenge man jobber for det, og noen som også jobber for det er også alle frivillige klubben og Hol IL. I likhet med mange andre idrettslag er vi også helt avhengig av alle våre frivillige, uansett hvilket ledd de bidrar i. Vi har behov for alle, enten de steker vafler, jobber i kiosken, som vakter eller tidtakere. Uten de frivillige hadde verken idrettslaget eller utøverne kommet langt.

Comments are closed.

Privacy Policy