Reiser du noen få timer nord for Oslo kommer du til Hol kommune i Hallingdal. På dette tettstedet bor det litt over tre hundre mennesker i vakre omgivelser. Her er det nok av flott natur og over 90 % av kommunen befinner seg mer enn 900 moh. Det gir både fastboende og besøkende mange muligheter for flotte opplevelser ute i det fri, enten vi snakker om fjellturer, skiturer eller noen runder på den flotte skøytebanen som finnes på Hol stadion.

Idrettsplassen på Hol

Det er Kjell Eirehagen som banemester på Hol stadion der underlaget er av naturis. Her har det opp gjennom tidene blitt avholdt flere mesterskap, som blant annet Allround-NM for damer i 1981. Det samme mesterskapet ble arrangert på nytt i 1991, og da var herrene også med. Det har også vært et uoffisielt mesterskap her nemlig veteranmesterskapet som fant sted i 1989. I dette mesterskapet er nedre aldersgrense 29 år og den øvre 100 år, og som regel er det alltid et sted rundt 40 deltagere på disse arrangementene. Dette er definitivt med på å bevise at dersom du først er bitt av skøytebasillen, så sitter den lenge i!

Landskamper

Landskamp på skøyter er et annet populært arrangement som tre ganger har gått av stabelen på Hol stadion. Første gang var i 1982. Da var det duket for landskamp i sprint for herrer, både junior og senior, mellom Norge, Sverige og Finland. Neste landskamp på denne stadion fant sted tre år etter, nemlig i 1985. Igjen var det herrer i junior og senior klasse som skulle til pers og kampen stod også denne gang mellom Finland, Sverige og Norge.
Den siste landskampen på Hol stadion fant sted i 1988. Denne gangen var det junior herrer det hele handlet om og landene som kjempet mot hverandre om tittelen var Norge, Nederland og Sverige.

Andre arrangementer på Hol stadion

Det er viktig å starte tidlig med arrangementer der også de unge innen skøytesporten kan delta. Derfor arrangeres Hallingdalskarusellen hvert år. Dette er et stevne for deltakere helt ned i 10 / 11 års alderen, og stevnet går over to dager. Den beste klubben ender til og med opp med en vandrepokal.
Hallingdalmesterskapet er et annet skøytearrangement som også har blitt arrangert på Hol stadion. Arrangementet er for både gutter og jenter og aldersklassen starter på 11 år og går så hele veien opp til veteran. Dette er et populært stevne med mange deltakere.
Hol stadion og alle arrangementene som avholdes der, skaper sterke tradisjoner for skøytesporten. Noe som er svært viktig for både Hol generelt, men Norge spesielt. Skal vi fortsette å hevde oss i toppen i denne sportsgrenen er vi avhengige av å fostre utøvere og gi dem flotte stevner og arrangementer å bryne seg på. Hol stadion er et viktig samlingspunkt, som har huset kjente skøyteløpere som Ådne Søndrål samt Hege og Håvard Bøkko. Deres karrierer viser hvor viktig det er med slike idrettsarenaer rundt om i landet, og ikke minst viser det viktigheten av at de blir brukt.

Comments are closed.

Privacy Policy