Hol Stadion finner dere i Buskerud fylke, i kommunen med samme navn. Det er ikke noen stor kommune med sine knapt 4 500 innbyggere. Men det er en kommune som mange kjenner, primært på grunn av byen Geilo og dalene Seterdalen samt Skurdalen, med sine mange muligheter for å gå på ski. I Hol Kommune finner dere også Hallingskarvet nasjonalpark og et stadion som fra tid til annen blir brukt til arrangementer innen skøytesporten.

Hol Stadion

Dette lille stadion ligger 14 km fra Geilo langs riksvei 50. Stadion brukes til ulike mesterskaper i skøyter, men det begynner å bli langt mellom arrangementene her. Sist det skjedde noe her innen skøytesporten var i 2016 da Sprint-NM ble avholdt, både for seniorer og juniorer. Men det har også være arrangert Allround-NM på her i 1981 og igjen i 1991. På 80-tallet ble det også avholdt et par landskamper i sprint og Allround mellom Norge, Sverige og Finland. Men skal du til andre arrangementer i eller omkring Hol Stadion, så finnes det mange overnattingsmuligheter.

Overnatting nær stadion

De fleste overnattingssteder finner dere i og rundt Geilo. Det mest kjente er formentlig Dr. Holms Hotel som ligger i sentrum av Geilo. Hotellet er et 4* hotell med hele 127 rom, alle med eget bad, TV og gratis WIFI. På hotellet finnes det tre restauranter, innendørs basseng og egen spa avdeling. Her er det også en nattklubb og et helsestudio om du trenger å holde formen vedlike. Hotellet tilbyr en varm og kald frokostbuffé som er inkludert i prisen på rommene og etter frokost er det bare å ta på skiene og gå 100 meter bort til skiheisen.

Et annet sted som også ligger i Geilo er Geilo Hotell. Hotellet ligger rett utenfor sentrum i gangavstand til skimuligheter og gratis skibuss til bakkene. Det har 3* og totalt 72 rom, alle med eget bad, TV og gratis WIFI. Her er det restaurant hvor det serveres frokost som en del av prisen og det er mulig å bestille både lunsj og middag. I tilknytning til restauranten finner dere også en bar om dere har lyst til å kose dere litt om kvelden etter en tur på ski eller til Hol Stadion.

Flere overnattingssteder

Bardøla Høyfjellshotell er det hotellet som faktisk ligger nærmest Hol Stadion. Det ligger fortsatt i Geilo by, men i utkanten, retning Hol. Hotellet har 3* og med sine 125 rom er det et av de største i området. Alle rommene har eget bad, TV og gratis WIFI. Hotellet har to restauranter og frokosten, som er inkludert i prisen, serveres i den ene av dem. Hotellet kan også tilby et innendørs svømmebasseng og to tennisbaner for de som har lyst til å spille tennis. Fra Bardøla har dere rundt 1,4 kilometer til skiheisene.

Ustedalen Hotell Geilo ligger på den andre siden av Geilo og er et 3* hotell. Her på hotellet har de 89 rom, alle med eget bad, TV og gratis WIFI. Når dere ikke er på Hol Stadion for å se på skøyteløp eller ute og går på ski, så kan dere slappe av i hotellets innendørs svømmebasseng. Hotellet kan også tilby en restaurant og en bar om dere trenger å kose dere litt etter en lang dag. Det følger med gratis frokost i værelsesprisen og denne serveres i restauranten. Det er rundt 1,2 kilometer til skiheisene, men dere kan benytte dere av gratis skibuss frem og tilbake.

Comments are closed.

Privacy Policy