Vinter-OL i 2018 begynner den 9. februar og slutter den 25. i samme måned. I denne perioden skal vintersportsutøvere konkurrere i mange ulike sportsgrener, deriblant skøyteløp. Dette OL vil finne sted langt fra det man normalt vil betegne som vanlige vintersportssteder, nemlig i Pyeongchang i Sør-Korea. Denne byen ligger rundt 125 kilometer fra Seoul, og det er andre gangen at dette folkerike landet skal være vert for et OL. Første gang var i 1988, hvor Seoul var vert for sommer-OL. Denne gangen er det i de tradisjonelle vintersportsgrenene det skal kjempes om medaljer.

Nye og gamle sportsgrener

Ved neste års OL vil det være mulig å følge et par nye sportsgrener. Det gjelder blant annet fellesstart i hurtigløp på skøyter, lagkonkurranse i alpint og mixed lag i curling. I tillegg til disse nye sportsgrenene, skal det også deles ut medaljer i alle de tradisjonelle idrettene. Totalt skal det kjempes om 102 sett medaljer ved det kommende vinter-OL. De mest populære idrettene er ishockey, langrenn og alpint. Når det gjelder betting eller spill, så er det også de tre samme idrettene som de fleste liker å satse på. Ikke bare er vinter-OL et morsomt arrangement å se på, men det er også et perfekt arrangement å spille på. Casinoer på nett vil tilby mange odds og kampanjer før og under vinter-OL for å tiltrekke seg kunder. Som kunde kan du finne odds for alle idretter og gjerne i ulike former, langsiktige spill, kortsiktige spill og live-spill.

Ulike spill

Akkurat som de alltid gjør, vil betting-nettstedene tilby odds på hver sport og kategori. Du skal kunne satse på vinneren av en bestemt ishockey-kamp, samt vinneren av en spesiell avstand innen langrenn. Du kan også satse på resultater av ishockeykamper eller om en bestemt utøver vil ende på pallen i en spesifikk sportsgren. Som nevnt kan du spille på stort sett alle sportsgrener ved vinter-OL, og en av dem som hører til blant de mer populære er skøytesport. Her har vi tradisjonelt gjort det bra når vi ser på norske medaljer gjennom tidene, og det er heller ikke umulig at vi kan ta medalje ved det kommende vinter-OL. Spesielt innen sprintdistansene har vi et par løpere som vi skal holde øye med. Disse vil også være blant oddsfavorittene når bettingselskapene skal sette odds på de enkelte distanser, og ikke minst på hvem som kommer til å ta medalje.

Odds-favoritter

Ser vi litt nærmere på hvem som er de store favorittene på skøytedistansene ved vinter-OL i Pyeongchang, så er det naturlig å se på de som har prestert under dette års VM. Ved sprint-VM, som ble avholdt i Calgary i Canada, var det de tradisjonelle landene som Nederland og USA som var dominerende. Løperne fra disse nasjonene gjør det gjerne bra i store mesterskap og det er derfor naturlig å tenke på dem som favoritter. Mye kan forandre seg i den kommende sesongen, men hos herrene vil vi helt sikkert få se Kai Verbij, Kjeld Nuis og Ronald Mulder fra Nederland kjempe om edelt metall. En enkelt nordmann hadde også sneket seg inn på pallen under sprint-VM, og han vil helt sikkert høre til blant oddsfavorittene. Det lønner seg derfor å legge merke til navnet Håvard Lorentzen.

Når vi ser på damene så er det spesielt japanske Nao Kodaira som må betegnes som den store oddsfavoritten på sprintdistansene. Hun satte verdensrekord under sprint-VM i Canada og vant med ganske klar margin. Norske Hege Bøkko kom på en flott femteplass og kan på et par gode dager ende på pallen. Det vil derfor også være naturlig å se nærmere på oddsene for at Hege tar medalje under OL. En ting er sikkert, det venter mange spennende opplevelser under vinter-OL, og det hele blir litt ekstra spennende når oddsene er klare.

Comments are closed.

Privacy Policy